Moët Hennessy Louis Vuitton

Fra Whiskywiki
Revisjon per 20. apr. 2016 kl. 07:57 av Erlendr (diskusjon | bidrag) (Erlendr flyttet siden Moët Hennessy Louis Vuitton til Moët Hennessy Louis Vuitton uten å etterlate en omdirigering)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A., vanligvis bare forkortet LVMH, er et fransk holdingselskap og et av verdens største konglomerat for luksusvarer. Det er moderselskap for rundt 60 datterselskap, i hovedsak selvstyrte, som hver representerer et lite antall prestisjefulle merkenavn.

Gruppen ble dannet etter fusjonen mellom champagneprodusenten Moët et Chandon og Hennessy, en ledende cognacprodusent. I 1987 slo de seg sammen med motehuse Louis Vuitton og dannet den eksisterende gruppen.

LVMH er delvis eid av Christian Dior-gruppen, og Bernard Arnault er styreformann og administrerende direktør for begge selskap. Han har lykkes med å føre sammen ulike berømte merker til en gruppering som har inspirert andre luksusmerker til å gjøre det samme.

Det eldste merkenavnet i LVMH er vinprodusenten Château d'Yquem, som kan dateres tilbake til 1593. I 2004 solgte Macdonald-familien Glenmorangie Plc til LVMH for rundt 300 millioner britiske pund, som ble på den måten eier av destilleriene Glenmorangie, Glen Moray og Ardbeg - og i 2008 annonseres det at Glen Moray selges videre til La Martiniquaise.

Pr. 2004 eier Diageo 34 % LVMH.