Famous Grouse Finest Scotch Whisky

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
The Famous Grouse Finest Scotch Whisky


Flaske-illustrasjon.png
Illustrasjonsbilde
Blend
ABV: 40 %
Kjølefiltrert: Ja
Poeng NMWL: Uten vann 7,75/10, med vann 2,5/10 p


Laget med maltwhisky fra Glenrothes, Highland Park og Macallan.

NMWL smaksnotater

 
Poeng: 7,75/10 uten vann, med vann 2,5/10 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Farge ikke vurdert Lukt: Litt saltaktig, korn, tildels nydelige florale toner. Dette lukter over all forventning, nesten som en lavlender av rimelig god kvalitet.

Smak: Overhodet ingenting til å begynne med, men så skjer ting i rask rekkefølge: Først et snev av sennep, vanilje og varmende tropiske krydder, så en kraftig maltsmak etterfulgt av en en kjapp fase med lett røyk. Helt mot slutten avslører den sin grain-innblanding , men med en sitrusaktig sødme som faktisk ikke er ueffen.

Lukt: Prøver med litt vann og får en vesentlig mer floral duft, denne gangen med lavendel og honningmelon. Rett og slett nydelig! Får så noe sprit, men det er på ingen måte skjemmende. Litt uventet kommer den med en flott tobakksduft etter god tid i glasset.

Smak: Smaken er det verre med. Riktignok kommer røyk og malt klarere frem, men det gjør så til de grader grainsmaken også. Her er det rett og slett kornspritsmak som dominerer, og ødelegger totalt det sympatiske inntrykket den ga uten vann. Nå, vel 20 timer etter at denne ble drukket, har jeg fortsatt en skjemmende, metallisk spritsmak i munnen, selv om tannpuss er utført flere ganger.

Ettersmak: Tørr og kornpreget i ettersmaken, men alt i alt er dette bedre enn mange, mange single malts jeg har prøvd. Her må det enten ha vært noen Highland Park- og Tamdhu-fat av meget høy kvalitet, eller en arbeidsulykke der noen har sendt feil fat til blending.
Oppsummering: En miniatyr av denne kom i hus takket (?) være en lutefisklag-deltager som mente jeg var glad i whisky. Jeg er fortsatt glad i whisky, men skjønner nå enda bedre hvorfor jeg syns maltwhisky er gjennomgående bedre enn blended.
Se forum for flere detaljer.Priser

Eksterne smaksnotater

Destilleriets offisielle smaksnotater

 
Farge Lukt Smak
Farge ikke vurdert Ikke vurdert lukt. Ikke vurdert smak.Andre smaksnotater

Anekdoter og trivia