Ardbeg Oogling Young Uigedail Committee Bottling

Fra Whiskywiki
Revisjon per 9. sep. 2011 kl. 21:51 av Erlendr (diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk
Ardbeg Oogling Young Uigedail Committee Bottling


Flaske-illustrasjon.png
Illustrasjonsbilde
Islay
Alder: NAS / 3 yo
Flaskens volum: 70 cl
ABV: 59,9 %
Tappet dato: 2006
Kjølefiltrert: Nei
Fargejustert: Nei
Fattype: 3 bourbonfat og 1 sherryfat
Poeng NMWL: 7,8/10 p


.

NMWL smaksnotater

 
Poeng: 7,8/10 (gjennomsnitt av flere vurderinger)
Farge Uten vann Med vann
Farge ikke vurdert Lukt: Kraftig alkoholdunst, blomster, malt, sjø, medisinsk. Røyk, malta korn, salt, lær, skinntøy, seaweed; en skikkelig tøffing! Werther's Original! Smøbukk! Det umiddelbare inntrykket er overveldende butterscotch. Den stikker skremmende lite i nesa til å være 59,9 %. Hint av noe fruktig og muligens en anelse røyk i bakgrunnen.

Smak: Malt, sødme. Salt, peat, tørt maltpreg. Oj. Det var der røyken hadde gjemt seg! Tror neppe jeg faktisk puster ild, men det føles som om jeg kunne ha gjort det. Her er det både bål og røyk og kull, og mer enn et hint av tyrkisk pepper (sentrum av dropsene, ikke lakrisen). Fullt drikkelig ved denne styrken, men man får vel prøve med litt vann...

Lukt: Vannet frigjør litt mer røyk på nesen. Nå spiser vi butterscotch ved et bål som begynner å synge på sitt siste vers ved en liten norsk innsjø på en sen vårkveld. Vi kunne godt vært på Finnskogen. Med litt mer vann får jeg i tillegg assosiasjoner til pretzels - salt og hvetebakstsødme.

Smak: Først blir spritpreget framhevet snarere enn dempet. Etterhvert blir smaken mer avrundet, men lurer på om det ikke er negativt akkurat i dette tilfellet. Tror nok muligens denne kommer til å bli drukket uten vann for det meste.

Har ikke kommentert ettersmak.
Oppsummering: Alt for rå. Whiskyen fra sherryfatet er ikke mer enn 3 år gammel. Kan bli en ny favoritt. Ahh, det var deilig å få denne skikkelige tøffe, men du verden så gode, hyggelige, whiskyen innimellom alle «gamlingene». Whiskyen er behagelig tøff!? En slags Sean Connery-tapning (er/var ikke han tøff på en behagelig måte?)
Se forum for flere detaljer.Priser

Eksterne smaksnotater

Destilleriets offisielle smaksnotater

 
Farge Lukt Smak
Farge ikke vurdert Ikke vurdert lukt. Ikke vurdert smak.Andre smaksnotater

Anekdoter og trivia