Forskjell mellom versjoner av «Adelphi»

Fra Whiskywiki
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 1: Linje 1:
Tapper mye snadder. Skyr alt som smaker av [[E150|fargetilsetninger]] og juks.
+
Navnet kommer fra [[The Adelphi Distillery]] som lå ved Glasgow og stanset produksjon i [[1902]]. I [[1992]] startet oldebarnet til de tidligere destillerieierne, [[Jamie Walker]] opp igjen firmaet som en [[uavhengig tapper]]. I 2004 solgte Walker Adelphi videre til [[Keith Falconer]] og [[Donald Houston]]. De var to naboer som i utgangspunktet kun ville kjøpe seg et fat med whisky, men endte opp med å kjøpe hele firmaet.
  
 +
Adelphi tapper idag ca 50 [[fat]] årlig, og de tapper direkte fra fatet uten [[kaldfiltrering]], [[fargejustering]], eller justering av alkoholstyrken ved å tilsette vann.
  
 +
Utvelgelsen av fat ledes av whiskypersonligheten [[Charles MacLean]] og [[Alex Bruce]] er Sales & Marketing Director.
  
 
== Lenke ==
 
== Lenke ==
Linje 8: Linje 10:
 
== Norsk importør ==
 
== Norsk importør ==
 
[[Daracha]]
 
[[Daracha]]
{{stubb}}
 
  
 
[[Kategori: Uavhengige tappere]]
 
[[Kategori: Uavhengige tappere]]

Revisjonen fra 8. sep. 2008 kl. 17:44

Navnet kommer fra The Adelphi Distillery som lå ved Glasgow og stanset produksjon i 1902. I 1992 startet oldebarnet til de tidligere destillerieierne, Jamie Walker opp igjen firmaet som en uavhengig tapper. I 2004 solgte Walker Adelphi videre til Keith Falconer og Donald Houston. De var to naboer som i utgangspunktet kun ville kjøpe seg et fat med whisky, men endte opp med å kjøpe hele firmaet.

Adelphi tapper idag ca 50 fat årlig, og de tapper direkte fra fatet uten kaldfiltrering, fargejustering, eller justering av alkoholstyrken ved å tilsette vann.

Utvelgelsen av fat ledes av whiskypersonligheten Charles MacLean og Alex Bruce er Sales & Marketing Director.

Lenke

Hjemmeside

Norsk importør

Daracha